ladda ner online Lyckostigen epub, pdf

ladda ner online Lyckostigen epub, pdf

Lyckostigen

  • Siffra: 667964534543356
  • Författare:
  • Språk: Sveriges
  • Utvärdering: 3.9/5 (Votes: 3280)
  • Paperback : 108 sidor
  • Tillgänglighet: En lager
  • Ladda ner format: PDF, EPUB, KINDLE, FB2, AUDIBLE, MOBI och andra.

Produktbeskrivning

Tre människoöden flätas samman i oförglömlig relationsroman

Johanna bor på Lyckostigen. Men så särskilt lycklig är hon inte. Som ensamstående mamma till två tonårsdöttrar kämpar hon för att få ekonomin att gå ihop och kan inte låta bli att känna sig avundsjuk på exmaken Calle som har startat ett nytt liv.

Calle har lämnat småstaden för Stockholm. Han har gjort karriär och flyttat ihop med den välutbildade Fanny. Men hur han än försöker känns det inte riktigt som om han passar in i sin nya miljö.

Fanny får ständigt försvara sitt val av pojkvän inför sina vänner. De anser att hon och Calle inte passar ihop. Hon blir allt mer osäker. Har de rätt i sin omtanke, borde hon lämna honom? Eller är de bara avundsjuka?

När Johanna vinner en storvinst på lotto förändras livet för dem alla. På impuls köper hon en exklusiv vindsvåning i samma fastighet som Calle och Fanny bor i. Nu är det Calles tur att ta mer ansvar för barnen. Hennes beslut rubbar allas tillvaro i grunden. De tre tvingas se på sig själva och varandra med helt nya ögon.

Lyckostigen är en samtida klasskildring om familjerelationer och kärlek, och om tre individer med varsitt själsligt utanförskap.

"Skam, familjehemligheter och klassmarkörer bollas skickligt omkring av en författare som vet var det skaver hos människor och som också har förmågan att gestalta det. Med små gester kommenterar Fredriksson flera aktuella samhällskonflikter, utan att ge avkall på de relationer som utgör berättelsens nav." Dagens Nyheter

Relaterade böcker